Антивоенният кандидат за президент на Русия Борис Надеждин заяви, че работна

...
Антивоенният кандидат за президент на Русия Борис Надеждин заяви, че работна
Коментари Харесай

Руската ЦИК може и да изключи Борис Надеждин от надпреварата за президент

Антивоенният претендент за президент на Русия Борис Надеждин съобщи, че работна група на Централната изборна комисия е открила, че 15% от подписите на поддръжници, които той е подал в поддръжка на изборната си кандидатура, са невалидни, оповестява " Ройтерс ".

Ако бъде доказана, тази цифра е три пъти по-висока от допустимия % грешки и ще даде съображение на комисията да дисквалифицира Надеждин от изборната конкуренция против президента Владимир Путин през март.

Говорителят на Надеждин посочи, че Комисията ще се произнесе дефинитивно по въпроса в сряда.

Надеждин разгласи в " Телеграм ", че ще апелира пред Върховния съд, в случай че ЦИК откаже да го записва.

Миналата седмица той показа на изборната комисия подписи на над 100 000 поддръжници в цяла Русия, с цел да може името му да бъде включено в бюлетината.

Миналата седмица ЦИК заяви, че първоначалният ѝ разбор на подписите показва, че някои от изброените като поддръжници на Надеждин са мъртви души.

Никой не чака 60-годишният Надеждин да завоюва, дори и да му бъде разрешено да взе участие, поради дългото владичество и надзор на Путин върху страната.

Кампанията му обаче притегли вниманието на хората заради безапелационното му опълчване на " специфичната военна интервенция " на Кремъл в Украйна. Надеждин твърди, че Путин е позволил " съдбовна неточност ", започвайки войната, и даде обещание да приключи спора посредством договаряния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР